A A A
hamburger
Keizer Elselien profielfoto0
Keizer Elselien profielfoto

Rijssen

Hardwerkende leerling bereikt haar doel

02 juni 2017

Afgelopen jaren heeft Elselien Keizer uit Holten op het Praktijkonderwijs van Reggesteyn in Rijssen gezeten. Leerlingen komen op het Praktijkonderwijs omdat ze zoveel moeite met leren hebben dat het behalen van een VMBO diploma niet tot de mogelijkheden behoort. Dit geldt ook voor Elselien. Daarnaast heeft ze nog meer uitdagingen doordat ze visueel beperkt is. Met één oog ziet ze niets en met het andere oog ongeveer 10%. Dit heeft haar echter nog nooit weerhouden om volop aan alles mee te doen.

Ze beschikt over een zeer groot doorzettingsvermogen en laat zich niet makkelijk gezeggen dat ze iets niet kan. Ze volgde het theorieprogramma en verschillende praktijkvakken in de onderbouw (klas 1, 2 en 3)  en heeft zich in de bovenbouw (klas 4, 5 en 6) gefocust op stage en het behalen van certificaten. Een cursus Schoonmaken in de Groothuishouding van het KPC en een cursus Werken in de winkel van KCH werden met uitstekende cijfers afgerond.

Elselien heeft stage gelopen bij de C1000 en de Hema in Holten en bij de stichting Wios in Wierden. Helaas resulteerde dat aan het einde van klas 6 niet in een arbeidsplek zoals we allemaal hoopten.
Omdat ze geïndiceerd is voor de Afspraak Baangarantie is ze opgenomen in het Landelijke Doelgroepen Register, speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. CSG Reggesteyn Praktijkonderwijs heeft nauwe banden met de verschillende gemeenten uit het voedingsgebied en de lijntjes zijn kort.

Omdat er bij het verlaten van de school nog geen passende plek gevonden was, is ze door de gemeente opgenomen in de ‘pilot re-integratie schoolverlaters VSO/PRO’. Door die pilot wordt voorkomen dat schoolverlaters zonder passende plek thuis komen te zitten.
Vanuit die pilot is ze op een tijdelijke werkplek bij Multipack in Rijssen gekomen, en na de kerst op de locatie bij Soweco in Almelo. Dit was voor haar de mogelijkheid om te laten zien wat ze kan. In april was er een vacature bij de gemeente Hellendoorn op het gemeentehuis in Nijverdal. Er werd gezocht naar een medewerker in de koffiecorner, iemand die de 13 koffiezetapparaten dagelijks bijvult en schoonmaakt.

Elselien is op sollicitatiegesprek geweest en kon gedetacheerd via Djopzz uitzendbureau eind april aan de slag. Djopzz heeft als slogan: ‘Perfecte match tussen mens en baan’. Of dit een perfecte match tussen mens en baan is zal de nabije toekomst uitwijzen, maar de voortekenen wijzen er allemaal op.
Via een nazorgtraject is de stagebegeleider van Praktijkonderwijs nog 2 jaar betrokken bij Elselien en samen met o.a. de jobcoach van Soweco en de re-integratieconsulent van de gemeente zal het hele traject in de gaten gehouden worden. Elselien is als een vis in het water en kan de werkzaamheden goed uitvoeren. Ze komt elke dag op de fiets vanuit Holten en doet haar werk met precisie en plezier. Hopelijk wordt het een langdurige en succesvolle samenwerking.

oktober

30

Start Power Up en Technasium groep 8

Rijssen

Op 30 oktober en 1 november 2017 starten in Reggesteyn-Rijssen de eerste groepen leerlingen uit groep 8 van de basisscholen met Power Up...

Lees dit bericht

november

01

Start Power Up en Technasium groep 8

Rijssen

Op 30 oktober en 1 november 2017 starten in Reggesteyn-Rijssen de eerste groepen leerlingen uit groep 8 van de basisscholen met Power Up...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!