Scholen op de kaart
A A A
hamburger
MIcrosoft Office Specialist0
MIcrosoft Office Specialist

Noetselerbergweg, Rijssen

Lotte Markvoort en Frank Stam doen mee aan NK Microsoft Office!

01 juni 2017


Vrijdag 2 juni aanstaande doen 2 leerlingen van CSG Reggesteyn mee aan de derde editie van het Nederlands Kampioenschap Office. Dit kampioenschap wordt gehouden op het kantoor van Microsoft op Schiphol. De leerling die het examen in Microsoft Word of Excel het beste aflegt in de snelste tijd wint het ‘golden ticket’: een geheel verzorgde reis naar het Microsoft Office World Championship in Disneyland, Verenigde Staten.

Er doen 25 leerlingen mee aan het Nederlands Kampioenschap Office. Deze groep bestaat uit jongens en meisjes uit de leeftijd 13 tot 22 jaar uit het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Zij hebben zich het afgelopen jaar gecertificeerd als Microsoft Office Specialist, een officieel wereldwijd erkend certificaat. Vanuit CSG Reggesteyn hebben zich zelfs 2 leerlingen gekwalificeerd om deel te nemen aan dit NK: Lotte Markvoort (locatie Rijssen) en Frank Stam (locatie Noetselerbergweg). “Wij vinden het bijzonder knap dat CSG Reggesteyn 2 leerlingen mag afvaardigen naar dit NK”, zegt Jan Wassink, docent Nederlands, geschiedenis en ICT-coördinator.

Het behalen van dit ICT-certificaat betekent een optimale beheersing van de vaardigheden van het Officepakket. “Als school vinden wij dit wereldwijd erkende certificaat belangrijk, omdat het leerlingen voorbereid om goed te kunnen functioneren in de digitale maatschappij”, aldus een tevreden docent.

Wereldkampioenschap in Amerika

Alle leerlingen uit het vo en mbo maken hetzelfde examen in Word of Excel. Zowel uit het vo als het mbo wordt een winnaar bekend gemaakt. De 2 leerlingen die het examen het beste maken gaan in de maand juli voor circa 5 a 6 dagen naar het Wereldkampioenschap in Disneyland in Anaheim Californië. Aan dit wereldkampioenschap doen leerlingen uit meer dan 100 landen mee.

MOS-certificaat

CSG Reggesteyn behoort tot één van de scholen die dit certificeringsprogramma Microsoft Office Specialist (MOS) aanbiedt. Leerlingen die zich certificeren hebben een wereldwijd erkend certificaat op zak en een streepje voor op anderen. Leerlingen krijgen les in Word, Excel en PowerPoint en kunnen dan deelnemen aan het zogeheten ‘MOS-examen’. Dit is een internationaal erkend certificaat. Het NK Microsoft Office Specialist wordt georganiseerd door Slim.nl

april

26

Koningsspelen 2018

Noetselerbergweg

Voor zo’n 1700 leerlingen van 18 basisscholen organiseren 4 docenten de Koningsspelen 2018!...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!