Scholen op de kaart
A A A
hamburger
NK-Office20170
NK-Office2017

Noetselerbergweg, Rijssen

NK Office 2017

10 juni 2017

Twee leerlingen van Reggesteyn hebben vrijdag 2 juni deelgenomen aan het NK Office 2017. Lotte Markvoort (1 gymnasium Reggesteyn Rijssen) en Frank Stam (4 vwo Reggesteyn Nijverdal) behaalden voor hun examen Word een ontzettend hoge score, ze konden meedingen naar de titel ‘Nederlands Kampioen Office 2017’.

Tijdens de finale namen Lotte en Frank het op tegen 24 leerlingen van andere middelbare scholen en mbo-instellingen uit het hele land. De leerlingen konden examen doen in Microsoft Word of Excel, ze kregen de opdracht een bestand op diverse punten aan te passen. Voor de winnaar was er een golden ticket, een geheel verzorgde reis naar het Microsoft Office World Championship in Disneyland, Anaheim, Verenigde Staten.

Lotte en Frank hebben er ook workshops gevolgd, onder andere over de HoloLens. De hololens is een bril in de vorm van een combinatie tussen Google Glass en de virtual reality- bril Ocullus Rift. De drager ziet hologrammen door transparante glazen, die geprojecteerd zijn in de echte wereld.

Daarna was er een rondleiding door het gebouw van MircoSoft op Schiphol. Een gebouw, waarmee 1.000 medewerkers verbonden zijn. Deze werknemers hebben daar geen vaste werkplek.

Na deze workshops en rondleiding werd de uitslag bekend. Helaas bleken trapjes voor het hoogste podium voor onze leerlingen te hoog gegrepen. Wel kunnen wij terugzien op een leerzame en geslaagde dag.

 

april

26

Koningsspelen 2018

Noetselerbergweg

Voor zo’n 1700 leerlingen van 18 basisscholen organiseren 4 docenten de Koningsspelen 2018!...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!