Scholen op de kaart
A A A
hamburger
Maquette technasium-N-13

Technasium

Leerling en docent Marco achter computer-N-13

Het technasium is een speciaal programma voor leerlingen van atheneum en havo. In de brugklas maken havo- en atheneumleerlingen kennis met het technasium. Het technasium laat je op een leuke, speelse manier de wereld van natuur en techniek zien. Met een technasium-opdracht sta je voor de uitdaging om een slimme en praktische oplossing te bedenken voor vraagstukken van de overheid of het bedrijfsleven. Het zijn realistische opdrachten, waarvoor we samenwerken met organisaties en bedrijven uit de regio.

Bij het technasium staat het vak Onderzoeken & Ontwerpen centraal. Bij O&O doe je onderzoek en maak je een ontwerp voor een product. Bij dit vak werk je met klasgenoten samen aan een echte opdracht.
Eerst krijg je een instructie van een deskundige uit het werkveld. Daarna voer je onderzoek uit en ga je aan de slag met het maken van een ontwerp. Het resultaat presenteer je met je groep  aan je opdrachtgever. Het ontwerp moet in de praktijk uitvoerbaar zijn.

Meer over het technasium
Meer weten over ons technasium? Klik hier!

 

maart

22

Verzet

Noetselerbergweg

Donderdag 22 maart bezoekt theatergroep Theaterloods-b onze school. Zij spelen hun voorstelling Het Verzet voor de leerlingen uit 5 VWO. De voorstelling is...

Lees dit bericht

maart

26

Role Model

Noetselerbergweg

Maandagmiddag 26 maart speelt en danst STIP/DOX de voorstelling Role Model voor onze leerlingen uit de derde klas. Deze voorstelling begint om 14.00...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!