Headerbeeld 1600x1000-5-KaiMichelBram-N

CSG Reggesteyn

Uitleg docent lwoo Herbert-C-13

Als je als leerling en medewerker op onze school zit:

• word je gezien en gekend als een uniek persoon en mag je zijn zoals je bent, ook in zwakte.
  • doe je ertoe en zijn jouw dromen, kwaliteiten en persoonsontwikkeling de basis voor je toekomst.
  • draag je verantwoordelijkheid voor jezelf, anderen en de wereld; zo maak je je eigen keuzes.
  • ben je in onze ogen van betekenis voor de samenleving; jouw persoonlijke bijdrage telt.

Voor de gemeenschap die wij met elkaar als school zijn, geldt:

• Wij leren en onderwijzen in onze school met vallen en opstaan. We dagen ieder uit zich breed te ontwikkelen. Bij ons werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, kritisch bewustzijn en zingeving.
  • We hebben aandacht en zorg voor ieder die bij ons betrokken is en wij vertrouwen elkaar.
  • Wij zijn er voor jou en voor elkaar, oud en jong, voor de samenleving en voor de toekomst van onze wereld, een wereld die we in onze ogen van God ontvangen hebben.
  • Wij leven ten diepste niet voor onszelf. We dragen elkaar als mensen die onderweg zijn naar een betere wereld. God draagt ons daarbij en schenkt ons daarvoor talenten, geloof, hoop en liefde.

Als een leerling kiest voor Reggesteyn, dan kiezen wij voor de leerling. Onvoorwaardelijk onderwijs noemen we dat. We werken daarom volgens het abc van Reggesteyn:

• We hebben aandacht: voor de persoon, voor een brede persoonlijkheidsontwikkeling, voor kritisch leren denken en voor het leren zin en richting geven aan het eigen leven.
  • We zijn positief betrokken: op elkaar, op anderen, ook als zij ons in eerste opzicht vreemd lijken, op de samenleving en op de toekomst van de wereld.
  • We zijn creatief: in het onvoorwaardelijk onderwijs dat we bieden, in ons educatief en maatschappelijk ondernemen, in het zien van kansen en in het scheppen van ruimte en uitdaging voor ieder.