Benjamin

Ik voel me hier prettig

Benjamin Schoten: “Willem de Clercqstraat is klein en gezellig en iedereen kent elkaar”

PD_0832

Benjamin Schoten (14 jaar) zit in de tweede klas tl op Reggesteyn vestiging Willem de Clercqstraat. Pas sinds halverwege het vorige school jaar, want eerst ging Benjamin naar de havo op de vestiging Noetselerbergweg. Hij woont met zijn ouders, broer en twee zussen in Nijverdal en in zijn vrije tijd doet hij aan atletiek en voetballen, tijd om te hangen met vrienden is ook belangrijk. Benjamin heeft het enorm naar zijn zin op de vestiging Willem de Clercqstraat. De vakken gym en beeldende vorming zijn het leukst, wiskunde vindt hij vreselijk.

“Op de Noetselerbergweg ging het met mij helemaal niet goed”, vertelt Benjamin. “Ik haalde twintig onvoldoendes in het eerste half jaar. Ik was blij dat ik na een half jaar kon overstappen naar de Willem de Clercqstraat, ik vind het hier eigenlijk leuker.” Zowel zijn broer als zus gingen naar Reggesteyn Noetsele, dus dat Benjamin daar ook heen zou gaan, was logisch. “Ik heb helemaal niet bij andere scholen gekeken.” Op de basisschool kreeg hij een tl/havo advies en de school adviseerde havo.
“Ik wilde niet perse de havo doen, ik had eigenlijk geen flauw benul en deed wat anderen mij adviseerden. Achteraf had ik het helemaal niet erg gevonden als ik gelijk naar deze vestiging was gegaan.”

Overstappen
“Op Noetsele had ik het best naar mijn zin, ik had veel vrienden, maar het leren ging gewoon niet goed. Ik had zelf wel in de gaten dat het steeds slechter ging en wist dat ik altijd kon overstappen naar de Willem de Clercqstraat. Andersom kan ook, want mijn broer is juist overgestapt naar Noetsele. Misschien lukt dat mij ook nog, al is het eigenlijk niet mijn doel. Ik vind het hier leuk en wil eigenlijk niet terug naar de Noetselerbergweg.”

Klein en gezellig
Benjamin vindt de vestiging Willem de Clercqstraat een andere school, in positieve zin. “Het is hier leuk omdat het een kleine school is, veel kleiner dan Noetsele. Je kent elkaar allemaal en de sfeer is gezellig,
ik voel me hier prettig. Ik merk goed het verschil in niveau. De leraren leggen alles heel duidelijk uit en daardoor haal ik betere cijfers en krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik kwam hier vorig jaar na de kerstvakantie en merkte dat ik al veel lesstof had gehad op de Noetselerbergweg, maar dat ik er eigenlijk niks van had begrepen. Nu begrijp ik het en haal ik goede cijfers.” Ook de klas van Benjamin in leuk. “Het is een drukke klas, maar ik had gelijk een klik.”

Positief verschil
Benjamin heeft een tip voor andere leerlingen die twijfelen tussen Reggesteyn Noetsele en Willem de Clercqstraat. “Je kan het eerst proberen op de Noetselerbergweg en als het niet gaat, dan stap je gewoon over naar de Willem de Clercqstraat. Natuurlijk merk je een verschil tussen de Noetsele en Willem de Clercqstraat, maar voor mij was dat een positief verschil!”