A A A
hamburger
P1030903

Diederik

Ook met tl kun je een goede baan krijgen

Diederik Mulder: “Leraren nemen de tijd om dingen uit te leggen, tot ik het snap”

PD_0795

Diederik Mulder (13 jaar) uit Hellendoorn zit in de tweede klas tl en houdt van sporten. Hij voetbalt drie keer in de week en twee keer per week doet hij aan breakdance. Buitengym is dan ook één van zijn de favoriete vakken en na de middelbare school wil hij het liefst bij het arrestatieteam van de politie werken. Sinds begin van dit schooljaar gaat Diederik naar de vestiging Willem de Clercqstraat, daarvoor deed hij een jaar de havo op Noetsele.

Of Diederik naar Reggesteyn zou gaan was niet de vraag, maar wel naar welke vestiging: Noetsele of Willem de Clercqstraat. “Het leken me allebei superleuke scholen. Omdat ik havo-advies kreeg, heb ik me meer op de vestiging Noetselerbergweg geconcentreerd. Verder heb ik geen open dagen van middelbare scholen bezocht, ik wilde graag naar Reggesteyn. Het eerste jaar was moeilijk voor mij. Ik had het op zich naar mijn zin op Noetsele, maar ik was altijd erg zenuwachtig voor de toetsen. Meestal had ik net een 5,5 of een onvoldoende.”
De eerste drie maanden kon hij het nog wel bijbenen, maar daarna lag het tempo te hoog voor Diederik.
“Ik wilde zelf al vrij snel naar tl op de Willem de Clercqstraat, daar had ik helemaal geen probleem mee. Ik had eigenlijk wel verwacht dat de havo moeilijk zou zijn, maar ik wilde het toch graag proberen. Met een havo-diploma kun je immers een goede baan krijgen. Maar dat kan ook met een tl-diploma, alleen duurt het misschien iets langer.”

Aardige leraren
“Ik denk dat ik het op de Willem de Clercqstraat leuker vind dan op Noetsele. Ik heb hier meer vrienden, ik vind de school mooier, met meer kleur. Alles wordt hier goed geregeld, iedereen heeft een eigen kluisje, er is een nette kantine en garderobe en een mooie gymzaal. Ook zijn er allerlei praktijklokalen, een keuken met restaurant, een technieklokaal en een natuur- en scheikundelokaal. Ik heb echt aardige leraren. Ze leggen alles heel duidelijk uit, bijvoorbeeld Engels, dat vind ik soms moeilijk. Ik wil dat de leraren de tijd nemen om mij dingen uit te leggen, net zo lang tot ik het snap. En dat doen ze hier op school gelukkig.”

Belangrijke tijd
“De middelbare school is een belangrijke tijd in je leven, als je geen diploma haalt kun je nergens terecht later. De school moet me helpen om een diploma te halen en te leren om zelf mijn keuzes te maken, dat vind ik belangrijk. En nieuwe vrienden maken op school, dat is ook belangrijk.” Diederik raadt iedereen aan voor Reggesteyn te kiezen, of je nou naar de Noetselerbergweg of de Willem de Clercqstraat gaat. “Allebei de vestigingen zijn leuke scholen, waar je goed onderwijs krijgt en de sfeer goed is. Ook Rijssen is leuk, hoor ik van vrienden.”

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!