Emma

Een blij gevoel van Reggesteyn

Emma Nijsink: “Goed met elkaar omgaan en helpen als het nodig is, dat is belangrijk op school”

PD_0765

Emma Nijsink (12 jaar) zit in de brugklas gymnasium op Reggesteyn vestiging Rijssen. Ze woont in Rijssen, door de week bij haar moeder en om het weekend bij haar vader. In haar vrije tijd doet ze aan atletiek en zingen. Met een maximale cito-score kon Emma elk niveau kiezen dat ze wilde, ze koos voor het gymnasium. Vervelende vakken zijn er eigenlijk niet, ze vindt alles leuk: van beeldende vorming tot Latijn en wiskunde. Later wil Emma aan de universiteit studeren, maar wat? “Rechten misschien, ik weet het nog niet precies. Daar heb ik gelukkig nog zes jaar voor.”

Emma heeft een hoop scholen bekeken, voordat ze voor Reggesteyn Rijssen koos. “Ik ben naar de Passie geweest, de Fruytier, de Waerdenborch en naar Reggesteyn Rijssen. Uiteindelijk werd het Reggesteyn omdat ik een blij gevoel krijg van deze school. Het ziet er gezellig uit met posters aan de muur en de leraren waren tijdens de open dag erg aardig. Het geloof is bij ons thuis belangrijk en speelde daarom mee in mijn keuze. Ik zou bijvoorbeeld niet zo snel naar een katholieke school gaan, maar elke dag een rokje aan zoals je bij de Fruytier moet, dat zou niet bij mij passen. Daarom is Reggesteyn precies goed.” Dat ze vanaf de vierde klas naar Nijverdal Noetselerbergweg gaat, vindt Emma niet erg. ‘Dan moet ik gewoon iets verder fietsen. Ik denk dat ik snel wen aan een nieuwe vestiging, net als dat ik hier snel gewend was. En het is toch gewoon één school, Reggesteyn.”

Denken aan anderen
Emma merkt goed dat Reggesteyn een christelijke school is. “We beginnen elke nieuwe dag met een opening en we bidden. Daarnaast zijn er christelijke regels op school zoals: niet vloeken, niet pesten en goed met elkaar omgaan. We denken ook aan andere mensen, bij biologie zamelen we bijvoorbeeld geld in voor een goed doel. Ik vind het vooral belangrijk we op school goed met elkaar omgaan en elkaar helpen als dat nodig is.”

Weer de jongste
De verschillen tussen de basisschool en de middelbare school zijn best groot, vertelt Emma. “Ik vond het eerst een beetje eng. Iedereen is ouder dan op de basisschool, het is raar om weer de jongste te zijn.
Ik kende weinig andere kinderen toen ik hier op school kwam, maar de eerste dagen leerde ik al snel veel andere kinderen kennen en daardoor heb ik me nooit alleen gevoeld. Ik vond mijn klas gelijk heel gezellig, ze zijn eigenlijk allemaal aardig. De dagen hier op school zijn soms lang. Dat is niet altijd handig, want als je thuis bent moet je gelijk eten en daarna je huiswerk nog maken. Wat veel leuker is dan op de basisschool, is dat je elk uur een andere les en een andere leraar hebt.” Elke dinsdag speelt Emma in de schoolband. “Aan het begin van het schooljaar werd gevraagd wie er mee wilde doen met de band. Ik vind zingen erg leuk, dus heb ik me opgegeven. Op dinsdag oefenen we altijd. Ik vind het leuk dat dit ook kan op school.”

Thuisvoelen
Wat zou Emma andere kinderen aanraden bij het kiezen van een middelbare school: “Kies een school waar je je thuis voelt en het gezellig is. Het is belangrijk dat de leraren aardig zijn en je goed lesgeven.
Op Reggesteyn is dat er allemaal. En ook als je het christelijk geloof belangrijk vindt, is Reggesteyn een goede school.”