A A A
hamburger
P1030906

Maurits

Ik vond het gelijk een leuke school

Maurits Lusseveld: “Het is belangrijk dat je je thuis voelt op school!”

PD_0709

Maurits Lusseveld (13 jaar) uit Rijssen zit in de tweede klas van het atheneum op Reggesteyn Rijssen. Zijn favoriete vak is geschiedenis. In zijn vrije tijd tennist Maurits en hij speelt piano. Voor Maurits is het vooral belangrijk dat school een veilige plek is voor leerlingen en dat iedereen elkaar respecteert en helpt. “Ik vind het leuk op Reggesteyn, dus ik denk dat nieuwe leerlingen zich hier ook prettig voelen.”

“Toen ik voor het eerst binnenkwam op deze school, voelde ik me meteen op mijn gemak. Volgens mij was dat tijdens een doedag van de basisschool. Ik vond het een mooie school, groot, maar ook weer niet té groot. De leraren zijn aardig en geven goed les. We hebben mooie kluisjes met een pasje, dat is handig. Ook de aula is groot en er is genoeg ruimte om je fiets neer te zetten. Ik heb voor Reggesteyn gekozen omdat het mij een leuke school leek met verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld het technasium. Bovendien ging mijn zus ook naar deze school. Ik was wel de enige van de basisschool die naar het vwo op Reggesteyn ging, ik kende dus helemaal niemand. Maar dat vond ik helemaal niet erg, ik heb nieuwe vrienden gekregen en dat is juist leuk.”

IT Academy
Op Reggesteyn Rijssen heeft elke afdeling zijn eigen plekje binnen de school. “Ik vind het goed dat hier alle opleidingen worden gegeven. Iedereen is nodig in de maatschappij, welke opleiding je ook doet. Later heb je ook met allerlei verschillende mensen te maken en dat leer ik hier vast. Doordat het zo groot is, kun je hier op school van alles doen. Je hebt mooie praktijklokalen en zelfs een plantenkas. Maar ook de IT Academy, de cursus duurt tien weken en daarna ben je Microsoft Office specialist. Dat kun je dan mooi op je cv zetten.”

Film over vluchtelingen
Op de vestiging Rijssen start de klas van Maurits elke dag met een dagopening. “Ik vind dat belangrijk, vooral omdat je dan met z’n allen even nadenkt over het christelijk geloof. Dat is toch anders als je gelijk met de les zou beginnen. Ik vind het goed dat we hier op school bezig zijn om andere mensen te helpen, we hebben bijvoorbeeld een container ontworpen voor mensen die hun huis kwijtgeraakt zijn. Ik heb zelf een filmpje gemaakt over de vluchtelingen. Dat filmpje heb ik in de klas laten zien. De boodschap van mijn film was dat we meer samen moeten werken om problemen in de wereld op te lossen. Sommige leraren zamelen geld in voor een goed doen en we houden acties. Ik vind dat goed, want de taak van een christelijke school is ook om andere mensen te helpen. Die mensen hebben het harder nodig dan wij, want wij hebben het eigenlijk heel goed.”

Verder na Rijssen
Maurits staat nog niet te springen om over ruim een jaar naar de vestiging Noetselerbergweg te gaan. “ Na het vwo wil hij naar de universiteit. “Ik wil misschien dokter worden. Of chirurg bijvoorbeeld. Ik vind het ook leuk om iets met mijn handen te doen. Gelukkig kan ik hierover nog een hele tijd nadenken!”

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!