Scholen op de kaart
A A A
hamburger
Jongen aan het werk-13

Dyslexie

Dyslexie betekent veel problemen hebben met lezen en spellen. Het kan voor leerlingen een lastige hindernis zijn bij het doorlopen van hun schoolloopbaan. Dyslexie staat los van intelligentie en komt bij leerlingen van elk schooltype voor.

Er zijn verschillende momenten waarop we dyslexie kunnen ontdekken:

  • Uw zoon of dochter heeft al op de basisschool problemen met lezen en/of spellen. De leerkracht van de basisschool geeft dit aan ons door. Wanneer er een dyslexieverklaring is, dan gaat deze mee naar het voortgezet onderwijs. Op school houden we hier rekening mee. Bij toetsen en examens zijn er speciale regelingen. Leerlingen krijgen meer tijd, werken soms op een laptop of maken gebruik van luisterboeken.
  • Soms blijkt in leerjaar 1 op Reggesteyn dat uw zoon of dochter dyslexie heeft. Vaak is dan de inzet van een orthopedagoog nodig om een dyslexieverklaring te verkrijgen. De remedial teacher neemt dan contact met u op over de begeleiding.
  • Als in een van de hogere leerjaren blijkt de leerling problemen heeft met taal, dan kan hij/zij zelf contact opnemen met de remedial teacher. Dit kan ook via de mentor verlopen.

Reggesteyn werkt met een dyslexieprotocol (afspraken): Dyslexieprotocol

 

december

19

Sportdag leerjaar 3

Rijssen

...

Lees dit bericht

december

19

Excursie Amsterdam 6 VWO Kunst Beeldend

Noetselerbergweg

Op dinsdag 19 december gaan leerlingen uit 6 VWO Kunst Beeldend met hun docenten naar Amsterdam. Ze reizen met de trein naar deze stad....

Lees dit bericht

december

21

Kerstvieringen

Rijssen

Volgens rooster....

Lees dit bericht

december

22

Kerstvieringen

Rijssen

Volgens rooster....

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!