A A A
hamburger
Technasiummeiden achter computer-N-13

Vergoeding schoolkosten

Dit geldt alleen voor leerlingen. Of je in aanmerking komt voor een ‘tegemoetkoming scholieren’ hangt af van je school, je leeftijd en je nationaliteit. Uitgebreide informatie is te vinden op de site van de DUO-IB-groep www.ib-groep.nl.

Je komt in aanmerking als je in Nederland een voltijd opleiding volgt in het:

  • voortgezet onderwijs (pro, vmbo-tl, havo, vwo)
  • vavo (één- en tweejarige mavo, havo, vwo)
  • voortgezet speciaal onderwijs (vso)

Rutteregeling
Sta je ingeschreven bij een voltijdopleiding voor voortgezet onderwijs, maar volg je een aantal vakken op een school voor volwassenenonderwijs? Ook dan kun je tegemoetkoming aanvragen. Je valt onder de Rutteregeling.

Leeftijd
Een tegemoetkoming scholieren kun je krijgen als je tussen de 18 jaar en 30 jaar oud bent. De maand na je 30ste verjaardag heb je er geen recht meer op.

Nationaliteit
Je moet in principe de Nederlandse nationaliteit hebben om in aanmerking te komen voor een ‘tegemoetkoming scholieren’. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en woon je wel in Nederland? Dan kun je in een aantal gevallen tóch een tegemoetkoming krijgen. Met behulp van een nationaliteitenschema kun je nagaan of je in aanmerking komt. Heb je nu nog geen verblijfsdocument? Dan is het verstandig om je tegemoetkoming toch vast aan te vragen.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!