Scholen op de kaart
A A A
hamburger
UWNS44740
UWNS4474

Rijssen

Drie leerlingen nederlands kampioen Skills de Finals

20 maart 2018

Niels Veldkamp uit Nijverdal, Jurgen Juurlink uit Ambt Delden en Jelmer Hulsman uit Wierden, leerlingen van de examenklas VMBO transport en mobiliteit Reggesteyn (vestiging Rijssen) zijn op donderdag 15 maart Nederlands Kampioen geworden tijdens de Skills the Finals in de IIsselhallen in Zwolle. Dit  is hét evenementwaar het (beroeps)onderwijs samenkomt met het bedrijfsleven. Het  betreft de nationale vakwedstrijden voor zowel VMBO als MBO op allerlei vakgebied. Vanuit elke provincie in het land was een team van drie personen vertegenwoordigd.

De jongens waren in februari al Overijssels kampioen geworden bij ROC van Twente in Hengelo (Gieterij) en daarom mochten zij door naar het Nederlands kampioenschap. Ze hadden  vijf uur de tijd voor de opdracht, verdeeld over twee onderdelen. Allereerst het onderdeel elektronica.” We moesten de defecte remverlichting van een auto maken en bekijken waar het euvel vandaan kwam. Jelmer verzorgde onder andere de planning die heel belangrijk is en Niels en Ik waren wat meer aan het sleutelen en meten. Het is belangrijk dat je de opdracht in goed overleg in teamverband  uitvoert. Dat ging bij ons prima”, meent Jurgen. Bij het tweede onderdeel ging het onder meer over aandrijf- en remsystemen en banden nakijken. Jelmer: “We konden beide opdrachten ruim binnen de tijd afkrijgen en regelmatig kwam er een jurylid langs die wat vragen stelde.” Niels, Jurgen en Jelmer staken als winnaars met kop en schouders boven de rest uit. Dat is heel bijzonder, dat komt bijna nooit voor. Als school coach je de jongens en vakdocent de heer Sikkema heeft ze begeleid maar verder doen ze het echt helemaal zelf. Ze hebben het vak alle drie wat dat betreft  ‘met de paplepel’ ingegoten gekregen. Ze kunnen thuis ook veel sleutelen”, meent mentor Daniëlle Hofsté.

De scholen uit de provincie Overijssel droegen die dag allemaal de naam ‘All Stars’ . Daarvan was Reggesteyn op vier gebieden de beste van Overijssel en deze jongens dus nu met een podiumplek, de eerste plek. De drie winnaars ontvingen een medaille en ze mogen naar de Nissan Experience day in Amsterdam (Nissan was de sponsor bij de skills door twaalf nieuwe auto’s te leveren om aan te werken die dag). Zelf blijven de jongens nuchter onder het resultaat, ze vonden het gewoon een mooie  dag.  Na het behalen van hun examen willen Jelmer en Jurgen de MBO-opleiding tot technsch specialist bedrijfswagens volgen bij het ROC Twente in Almelo. Niels wil daar de opleiding tot eerste autotechnicus gaan doen. In totaal waren vier bussen met 220 leerlingen afgereisd naar de Skills the Finals in Zwolle. Hierbij waren ook leerlingen  vanuit het LOB-traject(loopbaan, oriëntatie en begeleiding)  om alvast te ‘snuffelen’ wat er aan beroepsopleidingen allemaal mogelijk is. Deze nieuwe opleiding mobiliteit en transport bestaat hier nog maar twee jaar. Vroeger viel dit onder voertuigentechniek””, geeft docent Hofsté aan. Op het VMBO zijn deze wedstijden in teamverband en op het MBO kunnen leerlingen daar eventueel individueel aan deelnemen.

juli

20

Rapporten ophalen

Noetselerbergweg

Vandaag halen de leerlingen hun rapport op. Het rooster daarvoor: RAPPORTEN OPHALEN 2018...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!