Scholen op de kaart
A A A
hamburger
IMG-20180315-WA00250
IMG-20180315-WA0025

Rijssen

Drie leerlingen nemen deel aan Skills the Finals

19 maart 2018

Drie VMBO-leerlingen van CSG Reggesteyn Rijssen namen op donderdag 15 maart deel aan de zogenoemde Skills the Finals in de IJsselhallen in Zwolle vanuit hun Bouwen Wonen en Interieuropleiding (BWI). De examenkandidaten Niels Jansen, Gerald van den Noort en Crystal Nijland mochten door naar dit Nederlands kampioenschap na het behalen van de eerste plaats bij het Overijssels kampioenschap begin februari.

 

Skills the Finals is hét evenement waar het (beroeps)onderwijs samenkomt met het bedrijfsleven. Het betreft de nationale vakwedstrijden voor VMBO en MBO op allerlei gebied. Maandenlang hebben leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale wedstijden (VMBO) en kwalificatiewedstrijden (MBO) om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die strijden om de titel van beste vakman, vakvrouw of vakteam  in zijn/haar vakgebied. De leerlingen van Reggesteyn werden tevens ondersteund door Bouwgilde Rijssen(MBO) waar zij in de werkplaats veel met hun praktijkonderwijs bezig zijn. Veel leerlingen van BWI Reggesteyn volgen daarna ook de MBO-opleiding bij Bouwgilde. ’s Woensdags vertrokken de leerlingen al met een bus naar Zwolle. Die donderdag was een enerverende dag voor de twee heren en één dame. De opdracht was: Een geldboom en (bijzet)tafeltje maken binnen vier uur tijd. “We dachten eerst, een geldboom, wat moeten we daar nu weer mee? We kregen een simpele basistekening onder handen en voor de rest moesten we het zelf allemaal bedenken en invullen. We zijn eerst met z’n drietjes aan de geldboom begonnen.  Daarna zijn Niels en ik daarmee verdergegaan  en Crystal heeft toen het tafeltje gemaakt. We vonden het wel vervelend dat we ontzettend weinig werkruimte hadden. We moesten op een paar vierkante meter werken, met z’n drieën aan één werkbank en daaromheen was een lint gespannen. Zo loop je elkaar nogal in de weg”, aldus Gerald van den Noort.

 

Nadat zij hun opdracht klaar hadden, werd hun werk door een paar dames van de opleiding groen/agrarisch , eveneens vanuit een school uit Overijssel, mooi gedecoreerd met allerlei bloemen en planten. Gerald: “Het was dus een samenwerkingsverband en we werden ook als zodanig door de jury beoordeeld.” Daarna begon het lange wachten voor de uitslag. Uit elk van de twaalf provincies deed een team van drie personen mee en daarnaast nog vier buitenlandse teams die bij Nederland horen (zoals bijvoorbeeld de Antillen). De Reggesteynleerlingen werden uiteindelijk achtste. “Mooie middenmoot. We zijn er tevreden mee want we zijn al door de nodige voorrondes gekomen en het Overijssels kampioenschap behaald om hier te komen en dat is toch al wel een prestatie op zich”. Gerald, woonachtig in Rijssen, hoopt na zijn examen naar (MBO) Bouwgilde te gaan voor het vak in de bouw . Hij hoopt nog eens met wedstrijden vanuit MBO mee te kunnen doen. Crystal uit Nijverdal gaat zich richten op de  meubelmakersbranche en Niels uit Vriezenveen wil graag vrachtwagenchauffeur worden, heel wat anders dus.

 

juli

20

Rapporten ophalen

Noetselerbergweg

Vandaag halen de leerlingen hun rapport op. Het rooster daarvoor: RAPPORTEN OPHALEN 2018...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!