Scholen op de kaart
A A A
hamburger
boris 40
boris 4

Rijssen

Hielke Aaltink eerste deelnemer project Boris

13 juli 2017

Op 6 juli jl. heeft Hielke Aaltink, leerling CSG Reggesteyn Rijssen, met succes deelgenomen aan het project ‘Boris’ van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Project Boris is een aanpak die leerlingen uit het praktijkonderwijs helpt bij het vinden van hun plek op de arbeidsmarkt. Leerlingen waarvoor een MBO-2 opleiding niet haalbaar is kunnen op deze manier toch op niveau 1, 2 of 3 hun praktijkcertificaten halen. Deze praktijkcertificaten zijn voor veel bedrijven voldoende om een leerling aan te nemen. “Hielke is de eerste leerling van CSG Reggesteyn die aan het project Boris heeft deelgenomen”, zegt Ellen Achterkamp, stagebegeleider van Hielke. “We zijn ontzettend trots op hem dat hij via deze leer/werkmethode zijn certificaten heeft behaald en kijken terug op een zeer geslaagde pilot”, aldus de tevreden stagebegeleider.

Project Boris kan voor onze jongeren een belangrijke aanvulling zijn op weg naar werk. Met een certificaat kan de stagiaire aantonen dat de werkprocessen beheerst worden, dit biedt meer kansen op de arbeidsmarkt. Hielke is in april 2016 begonnen met de werkprocessen die horen bij Medewerker agrarisch loonwerk (crebonummer 25429), mbo-niveau 2 en Medewerker veehouderij (crebonummer 25432), mbo-niveau 2. Hij loopt stage bij Abbink Kalverhouderij in Holten. Het bedrijf was al een erkend leerbedrijf maar werden nu ook een leerbedrijf voor het project Boris. Uiteindelijk hebben zij met Hielke alle werkprocessen geoefend en afgerond.

Praktijkexamen
Op 6 juli 2017 werd op het leerbedrijf het praktijkexamen voor Boris afgenomen. Naast de eigenaren Dick en Patricia Abbink en de familie van Hielke waren ook de docenten van Praktijkonderwijs en de examinator van Boris aanwezig. Er waren werkzaamheden voor Hielke gereserveerd. Zo heeft hij eerst met een kraan een paar kuub zand afgegraven. Dit zand heeft hij vervolgens in een kieper verzameld en met de trekker vervoerd. Middels ingewikkelde manoeuvres reed hij met de trekker en kieper achteruit over het terrein, geheel op de spiegels. Een knap staaltje voertuigbeheersing!
Vervolgens heeft Hielke de aanwezigen een rondleiding gegeven in de kalverschuur. Hij heeft een robot laten zien die het voeren van de kalfjes geheel over heeft genomen. Bij hoge uitzondering mochten we mee de stal in. Hier gaat alles automatisch. De urgentie van het goed invoeren van gegevens is hierbij cruciaal.

Ondertekening certificaten
Na afloop van het examen zijn de certificaten ondertekend. Dit was de eerste ervaring met het project Boris dat Praktijkonderwijs in de toekomst structureler wil gaan inzetten

juli

20

Rapporten ophalen

Noetselerbergweg

Vandaag halen de leerlingen hun rapport op. Het rooster daarvoor: RAPPORTEN OPHALEN 2018...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!