Scholen op de kaart
A A A
hamburger
foto nl doet0
foto nl doet

W. de Clercqstraat

Leerlingen doen mee aan NL Doet

07 maart 2018

Vrijdag 9 maart aanstaande dragen leerlingen van CSG Reggesteyn, vestiging Willem de Clercqstraat, weer hun steentje bij aan NL Doet. Leerlingen van 3 TL gaan naar diverse locaties om daar de handen uit de mouwen te steken. Ook zijn er leden van politieke partijen PVDA, D’66, CDA, Groen Links en Burgerbelang Hellendoorn bij de klussen aanwezig zijn om de leerlingen te helpen. Om 8.30 uur zal Wethouder Coes op de Willem de Clercqstraat het officiële startsein geven. Tegen 8.50 uur vertrekken de leerlingen naar hun klusadres.

Vrijwilligerswerk is belangrijk en leuk!

“We vinden het belangrijk leerlingen te motiveren zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving”, aldus Willem Makkinga, docent Nederlands bij Reggesteyn. “Zo kunnen ze zelf ervaren hoe belangrijk vrijwilligerswerk is maar vooral ook hoe leuk het kan zijn.” Ook burgemeester mw. A.H. Raven zal bij é֖én van de klussen aanwezig zijn. Er zijn verschillende organisaties waar de leerlingen aan het werk gaan, zoals bijvoorbeeld Dorcas, woon –en zorgcentrum De Hoge Es, Zorgboerderij Schurinkhoeve, het Openluchttheater etc.

Grootste vrijwilligersactie

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in Nederland, NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doel van deze actie is om mensen uit te nodigen een dagje vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast is het voor organisaties een uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!