A A A
hamburger
werk grotestraat0
werk grotestraat

Rijssen

Leerlingen Reggesteyn Rijssen dragen steentje bij aan herinrichting Grotestraat

17 oktober 2018

Leerlingen van het praktijkonderwijs van CSG Reggesteyn hebben een bijdrage geleverd aan de herinrichting van de Grotestraat in Nijverdal. Reggesteyn is hiervoor benaderd door Dusseldorp infra, sloop en milieutechniek. Voor de leerlingen een mooie kans om arbeidsvaardigheden in de praktijk op te doen; leren in realistische praktijksituaties is vaak de beste leerervaring. Ook hier blijkt de samenwerking tussen het bedrijfsleven, gemeente en onderwijs erg waardevol. Vrijdag 19 oktober a.s. is de afsluiting van dit project. Naast de leerlingen zullen onder andere Wethouder Overmeen-Bakhuis van de gemeente Hellendoorn en voorzitter van het college van bestuur van Reggesteyn dhr. Van ’t Veld aanwezig zijn.

De leerlingen van ATC-inpak waren een aantal vrijdagen in Nijverdal aan het werk om te assisteren bij de werkzaamheden. Er bleek een oude fundering/straat uit een ver verleden te liggen. De Grotestraat was eerst een karrespoor. Dit spoor bestond deels uit een paklaag van basaltsteen. Tijdens het ontstaan van de fabriek Ten Cate is het karrespoor met de tijd steeds meer verbeterd over de oude straten heen.

Bijdrage aan de herinrichting

Inmiddels zijn alle stenen opgegraven en weggehaald. Het idee is ontstaan om het basalt toe te passen bij de herinrichting. Dit vanuit de gedachtegang om materialen her te gebruiken. Het basalt wordt onder andere bij een waterpartij en wadi’s toegepast. Uit een grote berg puin hebben de leerlingen van het praktijkonderwijs de basaltstenen gehaald. De leerlingen hoefden door de speciale inrichting van de werkplek geen zwaar werk te verrichten en ook niet te bukken. Hiervoor werd een mobiele kraan ingezet. De werkschoenen, helm, handschoenen werden door Dusseldorp ter beschikking gesteld. Met dit project droegen zij letterlijk hun steentje bij aan de herinrichting van de Grotestraat!

Foto: Herman Poorterman, grafisch vormgever Nijverdal

 

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!