Scholen op de kaart
A A A
hamburger
logo_markt10
logo_markt1

Noetselerbergweg

Maatschappelijke Stagemarkt

02 oktober 2017

Dinsdag 3 oktober is er in de aula van onze school, voor alle leerlingen uit 4 havo en 4 vwo, de maatschappelijke stage markt. Verschillende vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Hellendoorn en de gemeente Rijssen-Holten presenteren zich in de aula van de school.
Op de stagemarkt kunnen de leerlingen rondkijken welke mogelijkheden er zijn voor hun Maatschappelijke Stage. Ze kunnen kennismaken met verschillende organisaties en zich al direct aanmelden bij één van de aanwezige organisaties.

CSG Reggesteyn onderkent het belang van vrijwilligerswerk en wil alle leerlingen in klas 4 Havo en Vwo 25-30 uur vrijwilligerswerk laten verrichten. De school heeft ervoor gekozen de maatschappelijke stage als verplicht onderdeel in het onderwijsprogramma op te nemen, ondanks dat de politieke steun vanuit Den Haag hiervoor is weggevallen. De ervaring leert dat de meeste leerlingen dit vrijwilligerswerk waarderen en ondersteunen. Ze leren nieuwe mensen kennen, krijgen waardering voor het vrijwilligerswerk en doen ervaring op die ze heel goed voor hun CV kunnen gebruiken. Ook de ontvangende instellingen en organisaties waarderen de komst van onze leerlingen. De ruim 280 leerlingen uit het Havo en Vwo krijgen die dinsdag de kans om op zoek te gaan naar de beste match.

juli

20

Rapporten ophalen

Noetselerbergweg

Vandaag halen de leerlingen hun rapport op. Het rooster daarvoor: RAPPORTEN OPHALEN 2018...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!