A A A
hamburger
bezoek minister0
bezoek minister

Rijssen

Minister De Jonge op bezoek bij Reggesteyn

29 januari 2019

Op maandagavond 28 januari was minister Hugo de Jonge bij onze school in Rijssen. Bij de deur werd hij verwelkomd door Levi, Sasha en Julia, drie leerlingen van het Praktijkonderwijs. Levi gaf de minister de hand viel met de deur in huis en zei: “Welkom op Reggesteyn, mag ik met u op de foto?”. Daar kon de minister natuurlijk geen nee op zeggen!

Minister de Jonge was hier in het kader van een bijeenkomst van het regionale CDA. Eddy van Hijum, gedeputeerde vanuit de provincie voor de portefeuille economie hield een toespraak over het MKB in onze regio. Dit onderwerp heeft de school aangegrepen om een project dat samen met de Rabobank Rijssen is opgezet in de schijnwerpers te zetten. Dit project, Day for Change waarbij aan leerlingen een microkrediet wordt verstrekt en waarbij men op een minionderneming met winstoogmerk op moet zetten voor het goede doel werd gewonnen door Veerle, Isabo, Lotte en Jade uit 3 havo. Deze meiden hebben tijdens de bijeenkomst aan de minister uitgelegd hoe ze een en ander hebben aangepakt. Ze hebben met hun product: Rijssense Kerststerren”, een variatie op het Rijssense Hartje, ruim 370,- opgehaald voor het goede doel.

CGS Reggesteyn zet actief in op het fenomeen “ondernemende school” omdat in deze regio heel veel mensen een eigen onderneming opzetten.

 

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!