A A A
hamburger
foto 40
foto 4

Alle vestigingen

Reggesteyn en gemeente tekenen overeenkomst voor financiering nieuwbouw

24 januari 2020

Vandaag is een belangrijke stap gezet voor de nieuwbouw van CSG Reggesteyn aan de Noetselerbergweg in Nijverdal. Anja van den Dolder, wethouder onderwijs van de gemeente Hellendoorn en Aart van ’t Veld, bestuurder van Reggesteyn hebben vanmiddag de overeenkomst ondertekend, waarin afspraken staan over de financiering van het nieuwe schoolgebouw.

Met de afspraken in de overeenkomst kan CSG Reggesteyn een lening aangaan om de nieuwbouw van de school mogelijk te maken. Daarbij staat de gemeente garant voor maximaal € 25 miljoen voor de realisatie van de nieuwe school. De gemeente draagt de verantwoordelijkheid voor de nieuwbouw over aan het schoolbestuur. Wel zal de gemeente borg staan voor de lening die het schoolbestuur aantrekt en betaalt de gemeente vanaf 2023 jaarlijks een bedrag van € 600.000 voor de dekking van kapitaallast van het nieuwe schoolgebouw.

Gemeenteraad en raad van toezicht
In 2013 diende CSG Reggesteyn een huisvestingsplan in bij de gemeente voor een nieuw schoolgebouw. De afgelopen jaren zijn er diverse stappen gezet om de realisatie mogelijk te maken. In juli 2019 nam de gemeenteraad een definitief besluit over de nieuwbouw van Reggesteyn aan de Noetselerbergweg. In december 2019 stemde de gemeenteraad in met de wijze waarop de nieuwbouw financieel mogelijk gemaakt wordt. Ook de raad van toezicht van Reggesteyn heeft vervolgens goedkeuring gegeven aan het voorstel voor de financiering van het nieuwe schoolgebouw.

Nieuwbouw aan de Noetselerbergweg
Bestuurder Aart van ’t Veld ziet een langgekoesterde wens in vervulling gaan: “We kunnen nu een volledig nieuw schoolgebouw realiseren in de gemeente Hellendoorn. Dat is belangrijk voor de toekomst van het onderwijs. We zijn dan de komende decennia in staat om een breed onderwijsaanbod te bieden in een uitdagende leeromgeving.”
Wethouder Anja van den Dolder: “De afgelopen tijd hebben we intensief en plezierig samengewerkt met Reggesteyn. Met als gezamenlijk doel: een nieuwe, toekomstbestendige en energiezuinige school waar leerlingen van het vmbo tot en met het gymnasium goed onderwijs kunnen volgen. Met de overeenkomst vandaag maken we afspraken over de benodigde financiën.”

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!