A A A
hamburger
foto elkaar zien0
foto elkaar zien

Noetselerbergweg

Reggesteyn, Windesheim en basisscholen werken samen in leerzaam project!

12 februari 2019

Onze school heeft samen met Windesheim en het basisonderwijs in de gemeente Hellendoorn de handen ineengeslagen in een pilot ‘Arbeidsmarktontwikkeling, door Tutoring van scholier naar student, docent tot expert’. Dit houdt in dat leerlingen uit de bovenbouw van Reggesteyn vestiging Noetselerbergweg op de basisschool in de klas hulp bieden bij rekenen, taal en onderzoekend leren. Deze leerlingen van Reggesteyn worden begeleid door Pabostudenten van Windesheim, die op hun beurt weer begeleiding vinden bij hun docenten.

 De pilot is in april vorig jaar gestart en verloopt naar volle tevredenheid. Een belangrijk doel van de pilot is dat leerlingen al in een vroeg stadium kennis maken met en enthousiast gemaakt worden voor het vak van leraar. Dit zou tot gevolg kunnen hebben dat meer leerlingen kiezen voor een baan in het onderwijs wat een positief effect heeft op het aankomende lerarentekort. Leerlingen van Reggesteyn krijgen de kans op een leerzame bijbaan, waarbij verbondenheid en van elkaar leren centraal staat. De pabostudenten worden ingezet in de begeleiding en zijn een belangrijke schakel tussen de basisschool, de leerlingen van Reggesteyn en de Pabo. Binnen hun stage hebben zij een extra belangrijke taak. Daarnaast kan de docent van de basisschool zich blijven focussen op de kerntaak en wordt misschien geïnspireerd door de (andere) aanpak van de Reggesteynleerling of Pabostudent. Daarnaast profiteert de basisschool natuurlijk van extra handen in de klas.

Eigen kennis en vaardigheden

De leerlingen gebruiken hun eigen kennis en vaardigheden om de basisschoolleerlingen te ondersteunen en begeleiden. Bijvoorbeeld in het geven van bijles voor rekenen, taak en spelling. Maar ook begeleiden de leerlingen groepjes kinderen bij het bedenken van onderzoeksvragen en het uitvoeren van het onderzoek bij de onderzoeksvraag. Op dit moment loopt de pilot bij twee basisscholen in de gemeente Hellendoorn, namelijk de Meander en de Es. Ook van andere basisscholen komt meer vraag naar deze vorm van ondersteuning. In totaal zijn er nu acht leerlingen van Reggesteyn die deelnemen aan deze pilot.

 

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!