Scholen op de kaart
A A A
hamburger
tn_erasmusplus10
tn_erasmusplus1

Noetselerbergweg

Uitwisselingsproject Erasmusplus succesvol

09 maart 2018

Deze week stond de locatie Noetselerbergweg in het teken van een uitwisselingsproject Erasmusplus. Aan dit uitwisselingsproject doet een aantal landen mee: Portugal, Polen, Griekenland, Spanje, Italië en Nederland. Van elk land komen er 5 leerlingen, vanuitReggesteyn doen er 18 leerlingen mee uit Havo 4 en 5. Zij vangen de buitenlandse leerlingen ook op deze dagen.

Het onderwerp van de uitwisseling is: Drama en Theater, een innovatieve manier om leren te stimuleren. Deze week stond vooral in het teken van onderwijsveranderingen in het algemeen. De leerlingen gingen nadenken over het onderwijs van de toekomst, wat denken zij nodig te hebben om optimaal te kunnen leren. Dus bijvoorbeeld welke rol zou een docent moeten hebben om een leerling optimaal te kunnen laten leren, welke rol kunnen creatieve vakken hebben om het leren te bevorderen of hoe moet een school er qua inrichting uitzien?

Vervolgens werd er in groepjes gepresenteerd. Tijdens deze presentaties was ook de wethouder van onderwijs van de gemeente Hellendoorn aanwezig.

Erasmusplus is een subsidieprogramma vanuit de Europese Unie, waarbij centraal staat dat Europese jongeren over de grenzen van hun eigen plaats, regio of land kijken. Het doel is het komen tot een Europese identiteit, waarbij jongeren open staan om in andere Europese landen te wonen en te werken. Het Erasmusprogramma houdt in dat er samenwerkingsverbanden ontstaan tussen verschillende Europese organisaties, vooral in het onderwijs.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!