A A A
hamburger
zilveren schoolkantine schaal0
zilveren schoolkantine schaal

W. de Clercqstraat

Vestiging Willem de Clercqstraat ontvangt zilveren schoolkantine schaal

26 juni 2018

De vestiging Willem de Clercqstraat heeft van het Voedingscentrum de Zilveren Schoolkantine Schaal ontvangen. Er is de afgelopen periode hard gewerkt om aan alle eisen die het Voedingscentrum hieraan stelt te voldoen. Er worden in de kantine niet alleen gezonde en natuurlijke producten aangeboden, maar ze worden ook aantrekkelijk en opvallend gepresenteerd.

De vestigingen Noetselerbergweg en Rijssen hadden al respectievelijk een gouden en zilveren schaal ontvangen. Nu voldoet ook de vestiging Willem de Clercqstraat aan alle richtlijnen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Nu gezonde keuzes leren maken, betekent meer kans op gezonde en actieve volwassenen later in de maatschappij.

Voorwaarden
Om een Zilveren Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Reggesteyn heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!