A A A
hamburger
Reggesteyn-0281_headerbeeld_1600x1000pxkleur

Atheneum en gymnasium

Les Frans

Het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) duurt zes jaar en bestaat uit twee varianten: atheneum en gymnasium. Een voltooide vwo-opleiding geeft je toegang tot verdere studie aan een universiteit.

Vind je binnen het reguliere vwo onvoldoende uitdaging en kun je méér? Dan is het gymnasium iets voor jou. Het is in elk geval duidelijk dat je uitdaging nodig hebt en voor alle vakken op een hoog niveau presteert. Als gymnasiast volg je vanaf leerjaar 1 de vakken filosofie en Latijn. Vanaf leerjaar 2 krijg je ook Grieks. Taal en cultuur van de Grieken en Romeinen komen beide aan bod in de lessen. In de bovenbouw volg je minstens één van beide talen om een gymnasiumdiploma te halen.

Ook bieden we op het vwo extra’s aan die passen bij jouw voorkeur! Voorbeelden zijn Wiskunde D, Delf Junior (Frans), Goethe Deutsch en Cambridge English. Bij voldoende aanmelding verzorgen we een masterclass Chinese taal en cultuur. Leerlingen kunnen ook masterclasses volgen aan de UT (onze partnerschool) of het Honoursprogramma.
Ons doel is je op maat te begeleiden, zodat je kunt excelleren in je ontwikkeling.

Ruimte voor excellente leerlingen vind je niet alleen in extra aanbod, maar vooral in de keuzeruimte om lessen te volgen.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!