Scholen op de kaart
A A A
hamburger
Foto's Open Huis Selectie site (31 van 40)

Meer over het technasium

Opdrachten
De opdrachten die je bij ons krijgt, zijn heel verschillend. We werken hiervoor samen met een organisatie of onderneming buiten de school. Zo krijg je een realistische opdracht. Ook maak je meteen kennis met de verschillende beroepen uit de wereld van natuur en techniek.
Je werkt onder begeleiding aan je opdracht. Hierbij besteden we ook aandacht aan het leren van vaardigheden. Algemene vaardigheden (samenwerken, computervaardigheden) of vaardigheden die met de opdracht te maken hebben.

Voorbeelden van opdrachten zijn:

  • Bouw een levensloop bestendig huis. Dit huis pas je snel aan, aan eigenaren van verschillende leeftijden (een starter, een gezin met jonge kinderen, een alleenstaande, oude opa)
  • Bedenk een attractie voor een pretpark.
  • Ontwerp een snoezelkamer voor mensen met een verstandelijke beperking.

Hoe werkt het technasium?
Vooraf krijg je instructie van een deskundige uit het werkveld. Daarna zoek je achtergrondinformatie op, voer je berekeningen uit en maak je een ontwerp. Jouw ontwerp maak je zo dat je het het echt kunt uitvoeren. Externe deskundigen geven na afloop hun mening over het resultaat. De eindpresentaties van onze leerlingen trekken regelmatig de aandacht in de media.

Kies jij voor het technasium?
Bij voldoende aanmeldingen plaatsen we je in een aparte klas. Tijdens de module werkuren volg je het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’. Deze leerstroom kun je volgen van leerjaar 1 tot en met je examenjaar.

juli

20

Rapporten ophalen

Noetselerbergweg

Vandaag halen de leerlingen hun rapport op. Het rooster daarvoor: RAPPORTEN OPHALEN 2018...

Lees dit bericht

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!