foto Gouden Schaal 1-min

Gezonde, veilige school

Een gezonde school

Sinds een aantal jaren hebben alle vestigingen van Reggesteyn een ‘gezonde’ kantine. Dit betekent dat we in onze kantine grotendeels gezonde en lekker natuurlijke producten verkopen. Zo worden bijvoorbeeld alle broodjes ’s morgens vers afgebakken en belegd en wordt het drinken van water gestimuleerd. Hiervoor heeft het voedingscentrum alle vestigingen van onze school beloond met de Gouden en Zilveren Schoolkantine Schaal! Ook is Reggesteyn een rookvrije school. Dit betekent dat er binnen alle schoolgebouwen en op alle schoolterreinen van de school niet meer gerookt mag worden. Dit geldt voor leerlingen, medewerkers en bezoekers van alle vestigingen.

Het aanbod in onze gezonde kantine:

• gekoelde watertappunten
  • meer groente en fruit
  • zo weinig mogelijk suikerhoudende frisdrank
  • vruchtensap in plaats van energiedrank
  • meer melkproducten
  • gezondere fruitrepen in plaats van candybars
  • bruinbrood met gezond beleg
  • beperken van vette snacks

Reggesteyn wil op nog meer punten een gezonde school zijn. Dit laten wij op de volgende manieren zien:

• Waar mogelijk faciliteert de school bewegen en sporten. Reggesteyn geeft voorlichting en/of cursussen over een gezonde leefstijl.
  • Reggesteyn hanteert een duidelijk beleid: roken, het gebruik van alcohol, drugs of wapens zijn op school niet toegestaan. In onze gebouwen en op de terreinen van school mag niet worden gerookt. De gevaren van roken komen aan bod in preventieve voorlichtingslessen.

Een veilige school
We willen dat iedereen zich op onze school veilig en prettig voelt; leerlingen, ouders en medewerkers. Het bestuur van Reggesteyn is verantwoordelijk voor het beleid dat we hierop voeren.  In onze integriteitscode staan de uitgangspunten en criteria voor gewenst gedrag en de manier waarop wij met elkaar willen omgaan; onze gedragsregels. Dit zijn onze afspraken om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen:

• De leiding van de school, het bevoegd gezag tolereert geen enkele vorm van geweld.
  • We hebben duidelijke veiligheidsnormen waar iedereen zich aan houdt.
  • Alle medewerkers van onze school zetten zich in om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, alle betrokkenen zijn aan te spreken op hun verantwoordelijkheid.
  • Reggesteyn biedt een zo optimaal mogelijke zorg- en begeleidingsstructuur (aan leerlingen en medewerkers).
  • Reggesteyn ontwikkelt een cultuur die gebaseerd is op veiligheid, respect, tolerantie, samenwerking, gelijkwaardige mogelijkheden en kwaliteit van het onderwijsproces.
    Deze cultuur is leidend.