Noetselerbergweg

Gevarieerd onderwijs waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. De vestiging Noetselerbergweg biedt je veel mogelijkheden. Je kunt hier naar de havo, het atheneum of gymnasium. We stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. We hebben een duidelijke leerroute met allerlei uitdagingen. Je kunt extra vakken volgen en er zijn speciale programma’s in samenwerking met universiteiten, hogescholen en bedrijven. Ook maak je kennis met de wereld van natuur, techniek en kunst.

Veel mogelijkheden
Reggesteyn biedt je uitdagend onderwijs en leuke activiteiten op cultureel en sportief gebied, waaronder internationale contacten. We willen graag dat je kunt uitblinken in wat je doet. Daar is onze begeleiding op gericht. In de bovenbouw kies je een profiel. Ben je ook geïnteresseerd in andere vakken? Dan kun je je vakkenpakket uitbreiden. Voor een deel bepaal je dus zelf de invulling van je opleiding. We bereiden je optimaal voor op je vervolgstudie. Dat zie je ook terug in de resultaten die onze oud-leerlingen op hun vervolgopleiding behalen.

Debatclub Reggesteyn: kritisch luisteren en scherp reageren

Toon meer

De debatclub van Reggesteyn gooit landelijk hoge ogen. Leerlingen krijgen les in overtuigend presenteren, kritisch luisteren, scherp reageren en kort en origineel formuleren. Bij de debatclub draait het om samenwerken en motiveren. Dit werkt zo goed dat het team vol zelfvertrouwen en optimisme aan het debat begint. Vaak weten onze leerlingen tijdens debatwedstrijden altijd wel een prijs in de wacht te slepen. Door intensief samenwerken ontstaan mooie vriendschappen!

Ooit gehoord van Tjoekbal, Go-Go, Chocolade Rivier en Knotshockey?

Toon meer

Ooit gehoord van Tjoekbal, Go-Go, Chocolade Rivier en Knotshockey? Reggesteyn organiseert elk jaar de Koningspelen en laat leerlingen van de basisschool met veel verschillende bekende en onbekende spellen en sporten kennismaken. In totaal sporten tijdens de Koningsspelen in Nijverdal zeventien scholen, met ruim 1600 kinderen. Vooraf kunnen de basisscholen het programma, de spelen, spelregels en plattegronden bekijken op de website http://www.koningsspelennijverdal.nl/. Hoe de basisschoolleerlingen elk spel moeten spelen, is te zien op handige instructiefilmpjes op de site.

Technasium: Leerzaam en creatief!

Toon meer

Bij het Technasium staat onderzoeken en ontwikkelen centraal. Een project begint altijd met een ondernemer die een probleem of vraagstuk heeft. Bij het Technasium ga je in kleine groepjes aan de slag om hier een oplossing voor te bedenken, waar nodig in overleg met je docent. Als het project klaar is volgt een eindpresentatie voor de opdrachtgever. Leerzaam en creatief, verbinding tussen denken en doen; het Technasium heeft alles in huis!

Reggesteyn onderneemt!

Toon meer

Reggesteyn is een ondernemende school. Op elke vestiging vinden we het belangrijk dit bij leerlingen onder de aandacht te brengen. Dit komt ten eerste de zelfstandigheid van de leerlingen ten goede, maar het geeft ook een goed inzicht in hoe het bedrijfsleven en de economie in elkaar zit.

Door je te verbinden aan leerlingen ontstaat een persoonlijke band

Ik vind het belangrijk dat leerlingen voelen dat ze bij ons op school zichzelf kunnen zijn en dat je wordt geaccepteerd zoals je bent. Dat kan alleen als een leerling een positieve relatie heeft met docenten en medeleerlingen. Die verbinding is van groot belang voor de prestaties. Als school willen we in gesprek blijven met elkaar, dat is de kracht van de verbinding en de verdieping. Zo probeer ik zelf ook voor leerlingen zichtbaar te zijn!
Unitleider havo/vwo/gymnasium (leerjaar 1-3)
Marjan van Pagée

Het belevingslokaal is een unieke samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en gemeente

Leerlingen kunnen niet alleen hun talent ontdekken, maar ook bewuster keuzes maken!
Ineke Munter

We zijn een ondernemende school!

“We willen het ondernemerschap meer onder de aandacht van leerlingen brengen”, zegt docent Cathy van Schilt”. “Dit komt ten eerste de zelfstandigheid van de leerlingen ten goede, maar het geeft ook een goed inzicht in hoe het bedrijfsleven en de economie in elkaar zit”.
Docent Economie en Management & Organisatie
Cathy van Schilt