Rijssen

Wil je op jouw niveau veel bereiken? De vestiging van Reggesteyn in Rijssen helpt je hierbij. Het is een school die volop in contact verbinding staat met de samenleving en met bedrijven. Je krijgt christelijk onderwijs waar heldere normen en waarden aan de orde komen. We bieden alle soorten van het voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo beroepsgerichte leerwegen (basis en kader, met ondersteunend onderwijs), vmbo theoretische leerweg en de onderbouw (leerjaar 1, 2 en 3) van havo, atheneum en gymnasium. De school lijkt groot, maar heeft overzichtelijke units met een eigen plek in het gebouw. Je krijgt onderwijs op maat, met volop persoonlijke aandacht.

Contact met de samenleving
Reggesteyn in Rijssen is een school waar veel gebeurt. Zo kun je meedoen aan extra lesaanbod, excursies en andere activiteiten. We bieden toekomstgericht onderwijs dat aansluit op de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn inmiddels nieuwe, beroepsgerichte profielen in het vmbo. Binnen alle schooltypen is er ruimte om zelfstandig te werken. Op de havo en het vwo mag je het basislesprogramma zelf aanvullen door keuzes van modulen die zijn gericht op de profielen in de bovenbouw. De goede contacten met bedrijven en maatschappelijke organisaties maken goede stage- of werkplek op alle niveaus van ons onderwijs voor je mogelijk.

Wat is Bouwgilde?

Toon meer

Het Bouwgilde is een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en onderwijs. In het Bouwgilde komen kennis en ervaring samen op 1 plek. Hier kun je de meest uiteenlopende bouwopleidingen volgen. Het Bouwgilde werkt nauw samen met veel bekende bouwbedrijven in de regio en beschikt over praktijkruimten die erg veel lijken op een echte bouwplaats. Hier krijgen leerlingen persoonlijk veel aandacht en werken zij met de gereedschappen, materialen en methoden die ook op de daadwerkelijke bouw gebruikt worden. Dus wil jij in de toekomst werken in de bouw? Het Bouwgilde is dan voor jou het begin van jouw carrière!

Bouwgilde

Economie en Ondernemen

Toon meer

Bij economie en ondernemen staan praktijkgerichte situaties centraal, waar we in de boeken de juiste theorie bij zoeken. Leerlingen leren door te doen. We proberen zoveel mogelijk praktijksituaties aan te bieden, bijvoorbeeld door een echte Hema in te richten bij ons op school, met echte schappen en producten van de Hema. Leerlingen zijn hierover echt enthousiast!

Reggesteyn Obstacle Run

Toon meer

Elk jaar organiseert Reggesteyn de ROR, Reggesteyn Obstacle Run, inmiddels een bekend sportief evenement. Leerlingen rennen, klimmen, klauteren, springen en glijden over, op en door diverse obstakels als hooibalen, klimtoestellen, netten, autobanden en modder. Bij de ROR telt niet alleen je eigen prestatie, juist het samenwerken is erg belangrijk! Tijdens deze wedstrijd leg je een parcours van ongeveer zeven kilometer met meer dan 20 obstakels af.

Door je te verbinden aan leerlingen ontstaat een persoonlijke band

Ik vind het belangrijk dat leerlingen voelen dat ze bij ons op school zichzelf kunnen zijn en dat je wordt geaccepteerd zoals je bent. Dat kan alleen als een leerling een positieve relatie heeft met docenten en medeleerlingen. Die verbinding is van groot belang voor de prestaties. Als school willen we in gesprek blijven met elkaar, dat is de kracht van de verbinding en de verdieping. Zo probeer ik zelf ook voor leerlingen zichtbaar te zijn!
Unitleider havo/vwo/gymnasium (leerjaar 1-3)
Marjan van Pagée

Het belevingslokaal is een unieke samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en gemeente

Leerlingen kunnen niet alleen hun talent ontdekken, maar ook bewuster keuzes maken!
Ineke Munter

We zijn een ondernemende school!

“We willen het ondernemerschap meer onder de aandacht van leerlingen brengen”, zegt docent Cathy van Schilt”. “Dit komt ten eerste de zelfstandigheid van de leerlingen ten goede, maar het geeft ook een goed inzicht in hoe het bedrijfsleven en de economie in elkaar zit”.
Docent Economie en Management & Organisatie
Cathy van Schilt