A A A
hamburger
P1030907

Loopbaanoriëntatie begeleiding

CSG Reggesteyn bereidt jonge mensen voor op een zelfstandige en verantwoordelijke toekomst in de maatschappij. Een belangrijk aspect van de vorming is dat Reggesteyn haar leerlingen leert om keuzes te maken. Dit gebeurt op allerlei manieren en niveaus.

Keuze voorbereiden in de onderbouw
Leerlingen van gymnasium, atheneum en havo bereiden zich voor op het maken van een passende keuze met de profieloriëntatie. Ze maken kennis met de vakken en mogelijkheden van de profielen in de bovenbouw. Ook komen in de lessen beroepen die aansluiten op de verschillende profielen voorbij.

Leerlingen van het vmbo (vooral van de beroepsgerichte leerwegen) maken kennis met de verschillende beroepssectoren, bijvoorbeeld door een stage of een bedrijfsbezoek. Tijdens speciale lessen krijgen de leerlingen een beeld van wat de verschillende beroepsrichtingen inhouden en bereidt de school hen
voor op het maken van een keuze voor een afdeling in het derde en vierde jaar.

Keuzebegeleiding door de decaan
De decaan coördineert de begeleiding over studie- en beroepskeuze. Voor alle vragen over het maken van de juiste studiekeuzes rondom vakken, leerwegen, afdelingen, profielen en vervolgopleidingen kan de leerling terecht bij de decaan. De decaan werkt samen met de mentor en voorziet leerlingen en
ouders van informatie. Dit kan via een informatieavond of door een individueel gesprek met de leerling en/of zijn ouders.

Stage
Ook kan de decaan stages begeleiden waarbij een leerling kennismaakt met een bepaalde richting. Voor de stages binnen het leerprogramma van de school, onder andere bij het praktijkonderwijs en bij de beroepsgerichte leerwegen, hebben leerlingen een vaste stagebegeleider.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!