A A A
hamburger
Reggesteyn-0281_headerbeeld_1600x1000pxkleur

Groep 8

Na de basisschool naar een nieuwe school gaan is spannend. En leuk. Je leert nieuwe dingen en je krijgt nieuwe klasgenoten. Als duidelijk is dat jij bij de nieuwe eerstejaars van Reggesteyn hoort, kom je voor de zomervakantie een keer op school. Dan vertelt de unitleider van de onderbouw hoe het hier gaat en kun je alvast op onze school rondkijken. Ook leer je alvast je mentor kennen.

Hoe zien je eerste dag en week eruit?
We verwachten je na de zomervakantie bij ons op school. We openen dan in de kantine (aula) gezamenlijk het eerste schooljaar. Je krijgt van ons een brief waarin staat op welke dag en op welke tijd je op school komt. Na de opening ga je met je mentor naar een lokaal. Je krijgt dan te horen hoe we jullie de eerste week aan school willen laten wennen (introductiedagen). Op die dag krijg je ook het rooster van jouw klas. De mentor legt je daar al iets over uit. Op deze eerste dag neem je mee: een goede pen, kleurpotloden en een liniaal / je nieuwe agenda /een stevige tas.

Na de eerste dag gaat de introductie verder. Hoe het daarna gaat, hangt af van de vestiging en van de richting waar je naartoe gaat. Je leert alles wat nodig is om goed te starten. Met het programma dat we voor je hebben, wen je verder aan de school. Je leert je nieuwe klasgenootjes beter kennen en hebt in die eerste week veel contact met je mentor. Ook leer je de weg te vinden in de school. Het programma is leuk en zit vol activiteiten.

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!