Handige links

Leer je makkelijker door te doen? En voel je je sterker in de praktijk? Als je rekenen, lezen of spelling echt heel erg lastig vindt, is praktijkonderwijs de richting voor jou. Na het praktijkonderwijs kan je vaak meteen aan de slag, aan het werk in de praktijk. Met je PrO-diploma op zak kan je ook naar de Entree-opleiding voor het mbo, waarmee je doorstroomt naar mbo-niveau 2.

Leren door te doen

Praktijkonderwijs (PrO) duurt zes jaar. In die tijd leer je hoe je jezelf kunt redden. Zelfstandig wonen en werken, goed omgaan met vrije tijd, een goede buur zijn en echt werken. Het is leren, maar dan wel door te doen. 

slide.title slide.title slide.title

Je persoonlijke opleiding

Alles draait om jou, ook in de begeleiding die je krijgt. Je werkt aan de hand van een persoonlijk leerplan. Daarbij word je gesteund en begeleid door je mentor. Zo kunnen we de lessen zo nodig snel aanpassen aan wat jij aankan.

Onze school ontvangt een bijdrage uit het ESF+ programma 2021 2027. Dat wordt goed besteed, aan aanvullende stagebegeleiding, branchegerichte cursussen en het verhogen van de kwaliteit van praktijklessen.

Dhr. D. (Desmond) de Lange, unitleider praktijkonderwijs

Na school houden we contact

Als je het Praktijkdiploma hebt en van school gaat, sta je er niet alleen voor. De eerste jaren dat je van school af bent, houden we contact. Gewoon om te kijken hoe het met je gaat - en of we nog wat voor je kunnen doen.

Toelatingseisen

Als je naar praktijkonderwijs wilt, moet je aan bepaalde dingen voldoen. Dat zijn de zogenaamde toelatingseisen. We hebben ze voor je op een rij gezet.