Handige links

Ontdek waar jouw kracht ligt, door te doen en te ervaren. Binnen het praktijkonderwijs van Reggesteyn ontdek je hoe je jouw leven kunt invullen, op het werk en in je vrije tijd.

Het doel is om fijn en geschikt werk voor jou te vinden. Of om door te stromen naar mbo-niveau 2 met de Entree-opleiding, als dat beter bij je past.

Individueel en persoonlijk

Alles draait om jou, ook in de begeleiding die je krijgt. Je werkt aan de hand van een persoonlijk leerplan. Daarbij word je gesteund en begeleid door je mentor.

Gericht op de praktijk

In de eerste drie leerjaren (de onderbouw) krijg je ongeveer de helft van de tijd praktijkles. In leerjaar vier, vijf en zes (de bovenbouw) is dat nog meer. Daardoor kan je ontdekken wat er goed, en wat er minder goed bij je past.

In de bovenbouw loop je ook stage, leer je praktische vaardigheden in het ArbeidsTrainingsCentrum en volg je branchegerichte cursussen in de richting van je uitstroom. Zo kan je je goed voorbereiden op wat er van je verwacht wordt als je aan het werk gaat.

Hoe meer jaren je PrO volgt, hoe duidelijker het wordt in welke richting je uitstroomt. Je krijgt een lesrooster op maat gemaakt, passend bij jouw keuzes, interesses en mogelijkheden. De keuzes maak je samen met je ouders en je mentor tijdens de verwachtings- en voortgangsgesprekken.