Handige links

Bouw nieuwe campus CSG Reggesteyn officieel van start

Beide vestigingen
28 jun

Na een periode van intensieve sloopwerkzaamheden is op donderdagmiddag 27 juni het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe campus van CSG Reggesteyn aan de Noetselerbergweg in Nijverdal. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de eerste schop de grond in gegaan. Hierbij was onder andere wethouder Lia de Waard-Oudesluijs van de gemeente Hellendoorn aanwezig. Namens Reggesteyn waren onder andere de bestuurder Aart van ’t Veld, directeur Ilonka Donker en een aantal leerlingen aanwezig.

De nieuwe campus, bestaande uit een hoofdgebouw en meerdere paviljoens, is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en modernisering van CSG Reggesteyn. Het gebouw zal voldoen aan de nieuwste onderwijseisen en voorzien zijn van moderne faciliteiten zoals een open betalab, een podcastruimte en een greenroom. De nieuwe campus zal een inspirerende plek worden waar leerlingen en docenten samen kunnen werken en leren.

De verwachting is dat de nieuwe campus na de zomervakantie van 2025 haar deuren opent voor leerlingen. De planning is strak, maar zorgvuldig opgesteld om ervoor te zorgen dat alles gereed is voor het begin van dat nieuwe schooljaar.

Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs sprak tijdens de ceremonie haar enthousiasme uit over dit project: "Deze nieuwe campus is een prachtige aanvulling op het onderwijsaanbod in onze gemeente. Het is een investering in de toekomst van onze jeugd en onze regio."

Ook Aart van 't Veld, bestuurder van CSG Reggesteyn benadrukte het belang van deze mijlpaal: "Met de start van de bouw van deze nieuwe campus zetten we een grote stap richting modern en toekomstgericht onderwijs. We zijn verheugd dat we onze leerlingen binnenkort kunnen verwelkomen in een gebouw dat hen zal inspireren en ondersteunen in hun leerproces."

De directeur Ilonka Donker voegde daaraan toe: "We kijken ernaar uit om na de zomervakantie van 2025 de deuren te openen en onze leerlingen te ontvangen in deze prachtige nieuwe omgeving. Dit project symboliseert groei en vooruitgang voor CSG Reggesteyn en we zijn trots op wat we samen bereiken."

Met de eerste schop in de grond is een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit ambitieuze project. In een later stadium worden er verschillende momenten gepland waarop medewerkers, leerlingen, hun ouders en omwonenden een kijkje kunnen nemen op de bouwplaats.

27 juni