A A A
hamburger
Headerbeeld 1600x1000-2-Lotte-C

Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen die sterk zijn in praktische vakken. Deze leerlingen leren het meest wanneer ze ‘leren door doen’. Bij het praktijkonderwijs leert de leerling zichzelf te redden in de maatschappij. Hierbij richten we ons op de volgende gebieden:

– Zelfstandig wonen
– Werken
– Vrije Tijd
– Burgerschap

Het praktijkonderwijs geeft hiervoor het onderwijs en de ondersteuning die nodig is. Iedere leerling is anders, en daarom sluit het onderwijs aan op wat de leerling nodig heeft.
Elke leerling heeft een eigen persoonlijk leerplan, waarin hij zelf met coaching en ondersteuning van de mentor de regie heeft.  Kortom: onderwijs op maat!

Het praktijkonderwijs besteedt dus veel aandacht aan praktijkvakken, maar geeft ook aan aandacht aan belangrijke vakken als rekenen, Nederlands en Engels, zodat de leerling zich daardoor in de maatschappij kan redden. De andere belangrijke focus ligt op het verwerven van beroepsgerichte kennis en vaardigheden, die nodig zijn voor het verkrijgen en behouden van een baan. Door beroepenoriëntatie, andere praktijkvakken, arbeidstraining, stage, en branchegerichte cursussen wordt de leerling voorbereid op de beroepsrichting die bij hem past.

Bij het afronden van het praktijkonderwijs bemiddelt de school bij het verkrijgen van een baan. Daarnaast bereiden we leerlingen, die verder willen en kunnen leren op het MBO, daarop goed voor, zodat zij een soepele overstap kunnen maken naar het ROC.

 

 

Het laatste nieuws in je mailbox?

Vul hier je mailadres in en blijf op de hoogte!